Ametist Taşının Faydaları ve Özellikleri

Ametist Taşı

Ametist Taşının Faydaları ve Özellikleri

Doğal taşlar arasında yeri her daim ayrı olan ametist taşı sadece rengi ile değil yaydığı enerji ile de diğer doğal taşlardan ayrılıyor. Çok sayıda kişinin aksesuarlarında özellikle olmasını istediği ametist taşı eski dönemlerde özelliklerinden faydalanılan bir taştı. Yunan mitolojisinde sarhoş etmeyen taş olarak geçen ametist, o dönemlerde şarabın sarhoş etmemesi için şarap kadehi yapımında en çok kullanılan malzemeydi. İçerisinde demir de barındıran bu taşın sıra dışı bir renge sahip olması da dikkat çekiyor.

Ametist taşının en önemli özelliği kişinin vücudundaki negatif enerjiyi alması ve pozitif enerjiye çevirmesidir. Bu nedenle gergin ya da sinirli olan insanlar aksesuarlarında ametist taşına yer verilmesi talebinde bulunabiliyor. Son derece rahatlatıcı bir etkiye sahip olan bu taşın insanların kendini zihinsel anlamda da iyi hissetmesini sağladığı biliniyor. Öfkeyi kısa sürede yatıştırma gibi bir etkiye sahip olan ametist günlük yaşam stresi ile baş edemeyenlerin imdadına yetişiyor.

Ametist Taşının Faydaları

Her ne kadar henüz ispat edilmemiş olsa da kanı temizlediği ve gözlere de çok iyi geldiği yönünde bazı rivayetlerin olduğunu belirtelim. Odaklanma sorunu yaşayanlar için de ametist taşı bambaşka bir önem taşıyor. Çünkü bu taşın konsantre olmaya kolaylaştırdığına inanılıyor. Takıntılı düşünceleri zihinden uzaklaştırmak ametist taşının faydaları arasında yer alıyor. Tatsız bir olay yaşadığınızda, üzerinden saatler geçmesine karşın etkisini üzerinizde anlatamadığınız daha ametist taşından yardım alabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi ametist mora yakın bir renge sahip oluyor. Aynı zamanda şeffaf olan ametist taşı da doğada mevcut. Farklı tonlara sahip olan bu taşın en güçlü enerjiye sahip olanı şeffaf renkte olanlar ya da koyu mor renkli olanlardır. Günümüzde ametist taşı hem kadınlar hem de erkekler için hazırlanan pek çok aksesuar modelinde kullanılıyor.

Yüzük, kolye, küpe, bileklik ya da halhal çeşitlerinde kullanılan bu özel ve değerli taşın tasarımların şıklığını da ikiye katladığını belirtmek lazım. Gerçek ametist taşı ile dizayn edilmiş olan en şık takı tasarımlarını online sipariş sitemizde inceleyebilirsiniz. Ametist taşlı takı modellerinde sizlere tüm yıl boyunca uygun fiyatları sunuyoruz. Ayrıca sevdiklerinize hediye etmek için de alabileceğiniz onlarca farklı model mevcut.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.