Gümüş alırken nerelere dikkat edilmeli? Gerçek gümüş nasıl anlaşılır?

Gümüş alırken nelere dikkat edilmeli

Gümüş Takı Satın Alırken Bilmeniz Gereken İpuçları

Gümüş alırken nelere dikkat edilmeli, ne gibi sorular sorulmalı veya orijinal ve kaliteli bir gümüşü nasıl anlayabiliriz? Birçok alışveriş seçeneğinin olduğu gümüş takı sektöründe kaliteli ve doğru ürünü bulmak zor olabilir. Bu kuşkudan kurtulmanın en kolay yolu ise elbette gümüş satın alırken nelere dikkat edilmeli, hangi platformlar güvenilirdir gibi sorulara cevap bulmaktır.
Gümüş takılar mükemmeldir, ancak en kaliteli parçaları bulmak zor olabilir. Yüzlerce yerel ve online gümüş takı satıcısı var, bu nedenle kaliteli ve doğru ürünler satın alıp almadığınızı değerlendirmek zor olabilir. En iyi gümüş takılar, gerçek zanaatkarlar tarafından hazırlanmış ve size bir ömür boyu dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Bu yazımızda sizlere nasıl seçim yapabileceğiniz hakkında gereken ipuçlarını vereceğiz.

FİYATLARI TAKİP EDİN

Som gümüş değerli bir metaldir ve bu değer doğal olarak ürünün fiyatına yansır. Kaliteli gümüş takılar aldığınızdan emin olmanın yollarından biri, fiyatların basit bir karşılaştırmasını yapmaktır. Som gümüş için cari piyasa fiyatını kontrol ederek başlayabilirsiniz. Bu, en azından satın almak istediğiniz takıların fiyatları hakkında kafanızda ortalama bir temel sağlayacaktır.

Bu çok yardımcı olmazsa, aklınızdaki parçalar için istenen fiyata bir göz atın. Şaşırtıcı derecede ucuz fiyatlar, gümüşün kalitesiz, hatta sahte olduğunun iyi bir göstergesi olabilir.

Büyük indirimlere veya toplu som gümüş parçalar satan büyük satışlara karşı da dikkatli olun.

SATICIYLA KONUŞUN

Gümüş alırken nelere dikkat edilmeli derken, elbette satıcı ile akıllıca konuşmak atlanmamalıdır. Takılarınızı nereden satın aldığınıza bağlı olsa da bir satıcı veya temsilci ile konuşabiliyorsanız, kesinlikle yapın.

Telefonda veya bir mağazada gerçek bir kişiyle konuşmak, fiyatlandırma, ayırt edici özellikler ve gümüş kaynakları hakkında belirli sorular sormanıza olanak tanır. Özellikle hazırlıklı gelirseniz ihtiyacınız olan cevapları alabilirsiniz.

Ayrıca, bulduğunuz mağazanın fiziksel bir yeri varsa, bu iyi bir işarettir. Fiziksel konumlar, daha az dolandırıcılık olasılığı ve en iyi gümüş takıları alma olasılığının daha yüksek olması anlamına gelir.

GÜMÜŞ DERECELİ SPESİFİKASYONLARI VEYA AYIRICILARI ARAYIN

Gerçek gümüş takılar, onu tanımlayan belirli işaretlere sahip olmalıdır. Bu ayırt edici özellikler mücevherlerinizde ayrı bir yerde bulunacak ve inanılmaz derecede küçük olacaktır. Bunları kontrol etmek için muhtemelen bir büyüteç ve güçlü aydınlatmaya ihtiyacınız olacak. Gümüş alırken bakılacak şeyler arasındadır.

Gümüşünüzü zaten satın aldıysanız, bu, ürünü fiziksel olarak incelemenin ve ellerinizde gerçek gümüş olup olmadığını anlamanın harika bir yoludur. Gümüş, STERLING veya .925 yazacaktır.

Bu işaretlerin hepsi de kaliteli gümüş takıları gösterir.

Ancak EPNS’yi görüyorsanız, elinizde ince bir mücevher parçası olabilir. EPNS “elektro kaplamalı nikel gümüşü” anlamına gelir. Bu gerçek gümüş değil, gümüş gibi görünmesi için yapılmış bir nikel ikamesi.

Saf gümüşün çok yumuşak olduğunu, yani yumuşak ve bükülmesi kolay olduğunu unutmayın. Yüksek kaliteli gümüş takılar, daha fazla dayanıklılık için karıştırılmış bir alaşıma sahip olmalıdır. İnce veya saf gümüşten daha azına razı olmayın.

Yazı Görselinde kullanılan ürün: İki İsim Tarihli Sonsuzluk Gümüş Kolye

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.