Doğru Kolye Boyu Nasıl Seçilir?

İdeal Kolye Uzunluğu nedir?

Doğru kolye boyu nasıl seçilir?

Kolyeler hem kadınların hem de erkeklerin en çok tercih ettiği takılardır. Farklı materyallerden üretilen kolyeler bulunsa da özellikle gümüş kolyeler yüzyıllardır boyunları süslemeye devam ediyor. Her ne kadar bir kolye tercih edilmek istendiğinde ilk odaklanılan nokta, kolyenin görünümü olsa da önemli detaylardan birisi kolye boyu olmaktadır. Kolye boyunu ortaya çıkaracak olan ise kolye zinciridir.

Kolye zinciri doğru boyutta seçilirse dikkat çekmek istenen bir bölge çok kolay biçimde ön plana çıkartılabilir. Bu da hayalini kurduğunuz zarafetin ortaya çıkmasını sağlar. Kolye zincirler standart uzunluklara sahiptir. Bu uzunluklar, kadınlar için 5 farklı uzunlukta; erkekler içinse 4 farklı uzunluktadır.

Doğru gümüş kolye zinciri boyu seçilirken öncelikle kadınlarda ve erkeklerde farklı uzunlukların vücutta nereye düştüklerini bilmekte fayda var. Bu sayede kolyenizin nerede durmasını istediğinize göre seçim yapabilirsiniz.

Kadınlarda kolye zinciri uzunlukları ve düştükleri noktalar şöyledir:

  • 14 inç Gerdanlık gibi uzanır ve sadece boynun etrafını sarar.
  • 16 inç Boyun tabanı etrafında bir yaka gibi durur.
  • 18 inç Köprücük kemiğine zarif bir biçimde düşer.
  • 20 inç Köprücük kemiğinin hemen altında durur.
  • 22 inç Büstün hemen üstüne ya da büstün üstüne düşer.

Erkeklerde kolye zinciri uzunlukları ve düştükleri noktalar şöyledir:

  • 18 inç Boyun tabanına uzanır.
  • 20 inç Köprücük kemiğine düşer.
  • 22 inç Köprücük kemiğinin hemen altına uzanır.
  • 24 inç Göğüs kefesinin hemen üstüne düşer.

Kolye Zinciri Seçmenin Püf Noktaları

Gümüş kolye zinciri bayan ve erkeklerde herhangi bir kıyafetle eşsiz biçimde kombin edilebilir. Kolyenizin düştüğü yeri vücudunuzun odak noktası haline getirebilirsiniz. Bununla birlikte kolyenizin doğru zincir uzunluğunu seçerken mutlaka bazı özelliklerinizi dikkate almalısınız. Bunları şöyle detaylandırabiliriz:

  • Boynunuzun ölçüsü
    İdeal kolye zincir boyu herkese göre değişir. Bu yüzden bir kolye satın almadan önce boynunuzu ölçmek isabetli olacaktır. Choker ya da gerdanlık tarzı kısa bir zincir almayı düşünüyorsanız boynunuzun ölçüsü çok daha önemli hale gelir. Ölçüm için bir mezura kullanabilirsiniz. Gerdanlık için ölçü alıyorsanız rahat durması için boyun ölçünüze beş santim daha ilave etmelisiniz. On santim ilave etmeniz ortalama bir kolye için ideal olacaktır.
  • Boynunuzun yapısı
    Boyun yapısı herkeste aynı değildir. Bu da kolyenin duruşunu etkiler. Mesela boyunları ince olanlara tasma, gerdanlık tarzı kısa zincirli takılar daha çok yakışır. Kısa veya geniş boyunlu olanlar ise boyun ölçülerinden daha uzun zincir seçerlerse boyunları daha uzun görünür. Eğer ortalama bir boyun uzunluğuna ve genişliğine sahipseniz de herhangi bir uzunluktaki kolye rahatlıkla işinizi görecektir
  • Boyunuz
    Boy pek çok noktada olduğu gibi kolye uzunluğunda da karşınızda. Eğer boyunuz 160 cm’den kısa ise zincir uzunluğu 40-60 cm kolyeler ideal olacaktır. 160-170 cm arasında iseniz hemen her zincir boyundaki kolyeyi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Daha da uzunsanız bu sefer tercihinizin uzun kolye zinciri çeşitleri olması daha iyi olacaktır.

Kolye Zinciri Nerede Satılır?

Doğru kolye boyu seçimini ve kolye zinciri seçmenin püf noktalarını anlattık. Peki kolye zinciri nerede satılır? Bunun için İndigo Takı sayfamızı tercih edebilirsiniz. https://www.indigotaki.com/gumus-kolye linkine tıklayarak onlarca çeşit arasından en uygun zincir boyunu ve kolye çeşidini seçebilir, cazip fiyat avantajlarıyla satın alabilirsiniz.

1 yorum
  1. Hatice Demirkol diyor

    Teşekkürler, kolye boyutu kafamda takılan bir soruydu deneyerek satın almak en mantıklısı olacaktır.. Kendim ölçüm yapamıyorum çünkü 🙁

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.