Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Yüzük boyutu nasıl ölçülür

Yüzük ölçüsü nasıl alınır

Kendiniz için ya da bir başkası için  yüzük satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri de yüzük ölçüsü oluyor. Çünkü parmağın ölçüsüne uygun olmayan yüzük ya parmağa girmeyecek ya da kolaylıkla çıktığı için düşük kaybolacaktır. Bu nedenle yüzük ölçüsünün mutlaka dikkatli bir şekilde alınması gerekiyor. Bu noktada uygulayabileceğiniz basit yöntemler var.  Herhangi bir kuyumcuya gittiğinizde de yüzük ölçünüzü kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Ancak  kuyumcuya giderek yüzük ölçüsü alma  işi için zaman ayıramıyorsanız evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Bu yöntemler arasında en pratik olanlardan biri de çap bulma işlemidir ancak çap bulma işlemini uygulayabilmeniz için ölçüsünü almak istediğiniz parmağınıza daha önce taktığınız bir yüzüğün mevcut olması gerekiyor. Bu sayede parmağınızın çapını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Yüzük Ölçüsü Alma
Yüzük Ölçüsü Alma

Evde Yüzük Ölçüsü Alma Yöntemi

Bunun için yüzük ölçüsü hesaplama işleminde kullanabileceğiniz ve üzerinde milimetre  ölçüsünün de bulunduğu bir cetvele ihtiyacınız olacak. Cetveli düz bir yüzeye yatay şekilde koyun. Ardından cetvel ile iç çapının ölçüsünü alın. Böylelikle parmağınızın iç çapının ölçüsünü kolaylıkla öğrenmiş oluyorsunuz.  Takı tasarımı satan herhangi bir yere gittiğinizde ve bu ölçüyü belirtmeniz durumunda parmağınıza uygun olan yüzüklerin hangileri olduğunu öğrenebilirsiniz.

Bu yöntem son derece basit olsa daha üzerinde milimetre ölçülerini bulunduğu bir cetvel bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz. Bu durumda devreye ikinci bir yöntem giriyor. Bu ikinci yöntem de yüzük ölçüsü nasıl alınır sorusunun yanıtı olabiliyor ve en az ilk yöntem kadar kolay bir şekilde uygulanabiliyor. Bu yöntem de parmağınızın iç çapının değil dış çapının ölçüsünü almanız gerekiyor. Bu noktada küçük bir ip parçası, tel parçası ya da benzeri bir malzemeyi kullanabilirsiniz.

Bu malzemeyi parmağınıza sarabilirsiniz. Sonrasında ölçüyü yanınızda götürmeniz durumunda herhangi bir kuyumcuda ya da takı tasarımı satan herhangi bir yerde parmağınızın ölçüsünü öğrenebilirsiniz.  Eğer tel ya da ip bulmakta sıkıntı çekerseniz bunların yerine  küçük bir kağıt parçası da kullanabilirsiniz. Bu yöntemler evde kolaylıkla yüzük ölçünüzü almanızı sağlar ve böylelikle parmağınıza tam gelecek bir yüzük modeli için sipariş verebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.