Zülfikar Kılıcı Nedir?

Zülfikar Anlamı

Zülfikar Kılıcı Nedir

Zülfikar kılıcı Hz. Muhammed’in Hz. Ali’ye hediye etti ve ucunun 2 çatallı olduğu kılıçtır. Alevilik inancına göre Zülfikar kılıcı savaş öncesinde gökten indi. Ancak Zülfikar kılıcı sembolü ile dizayn edilen aksesuarlar günümüzde sadece alevi inancına sahip olanlar tarafından tercih edilmiyor. Çünkü yüzyıllardır Zülfikar kılıcı adaleti sembolize ediyor. Adalete önem verenler de aksesuar ve takı tercihlerini Zülfikar kılıcı figürünün kullanıldığı tasarımlardan yana yapıyor.

Adalet ile birlikte doğruluk ve mertlik anlamına da gelen Zülfikar kılıcı günümüzde bir savaş aracı olarak görülmüyor. Aynı zamanda ülkemizde Zülfikar kılıcının alevi inancını da sembolize ettiğini belirtebiliriz. Bu nedenle sadece alevi olduğunu göstermek isteyen insanlar da tercihini Zülfikar kılıcı sembolü ile dizayn edilen tasarımlardan yana kullanabiliyor. Bu açıdan Zülfikar kılıcının artık bir misyon anlamı da kazandığını belirtebiliriz.

Kılıcın ucunun çatallı olması ise bir ucunun ilimi diğer ucunun da adaleti sembolize etmesinden kaynaklanıyor. Adalet ve ilimin aslında bir bütün olduğunu vurguluyor. Tüm dünya genelinde çizim şeklinde bile olsa görüldüğü anda tanınan tek kılıç Zülfikar kılıcıdır. Zülfikar kılıcının uzunluğuna ne kadar olduğu ya da ağırlığının ne kadar olduğu günümüzde halen bilinmiyor. Ancak son derece özel ve diğer kılıçlardan her açıdan oldukça farklı bir kılıç olduğu konusunda tüm araştırmacılar hemfikir.

Zülfikar Kılıcı Şimdi Nerede?

Şu anda nerede olduğu bilinmiyor. Bu konuda iki farklı rivayet bulunuyor. Bunlardan ilki Hz. Ali’nin vefat ettikten sonra devesi ile ve kılıcı ile birlikte gömülmek istemesi! Vefat ettiğinde ailesi tarafından bu vasiyet yerine getiriliyor. İkinci rivayet ise Hz. Ali’nin oğullarından kılıcı denize atmasını istemesi! Necef Denizi’ne atılmasını istiyor ve söz ettiği yer de günümüzde Dicle ya da Fırat nehirleridir.

Günümüzde Zülfikar kılıcı sembolünün kullanıldığı onlarca farklı tasarım bulunuyor. Özellikle kolye şeklinde hazırlanan Zülfikar kılıcı sembolü alevi inancına sahip olanların sıklıkla tercih ettiği bir aksesuar oluyor. Bununla birlikte bileklik ya da yüzük gibi farklı takı tasarımlarında da Zülfikar kılıcının çizimi yer alıyor. Online sipariş sitemizde pek çok farklı model bulabilirsiniz. Sevdiklerinize hediye etmeniz için de bu tasarımların harika bir seçenek olduğunu belirtmek isteriz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.