Turkuaz (Firuze) Taşı Özellikleri Neler?

Turkuaz Taşı Faydaları

Tukuaz Firuze Taşı

Doğal taş çeşitleri incelendiğinde firuze taşının yerinin apayrı olduğunu görebilirsiniz. Muazzam bir güzelliğe sahip olan bu taş hem kadın hem de erkek aksesuarı üretiminde sıklıkla kullanılıyor. Kimileri firuze taşı ile dizayn edilmiş olan tasarımları güzel göründüğü için tercih ediyor, kimileri de bu taşı enerjisinden kaynaklı faydalarından istifade etmek için tercih ediyor. Sonuç olarak firuze taşının her daim aksesuar yönetiminde popüler bir doğal taş olmaya devam edeceği aşikar.

Firuze taşı doğal taşlar arasında denge taşı olarak adlandırılır. Bunun nedeni ise gökyüzünün mavisi ile yeryüzünün yeşilini temsil ediyor olmasıdır. Aynı zamanda turkuaz taş olarak da adlandırılan firuze muazzam rengi nedeniyle çok sayıda kişinin favorisi olabiliyor. Özellikle şık bir aksesuar ile buluştuğunda firuze taşının rengi kendine çok daha net bir şekilde belli edebiliyor ve göz alıcı bir güzellik sunabiliyor.

Firuze Taşının Faydaları Neler?

Aslında firuze taşının faydaları gerçekten saymakla bitmiyor. Halk arasında firuze taşının insanları nazara karşı koruduğuna inanılıyor. Hem rengi hem de enerjisi nedeniyle nazardan koruduğuna inanılması, nazar boncuğu yapımında da bu taşın sıklıkla kullanılmasını beraberinde getiriyor. Aynı zamanda bu taşın baş ağrısını azalttığına da inanılıyor.

Bu inanışa sahip olan ve migren sorunu yaşayanlar sıklıkla firuze taşından yardım almaya çalışır. Taşın kemik erimesini engellediği yine enerjisi ile ilgili inanılan bir diğer durum! Kişinin hem vücut hem de zihin bakımından genç kalmasını sağladığı firuze taşının faydaları arasında sıralanıyor. Bazı ülkelerde bu taş gençlik taşı olarak da adlandırılıyor. Bunun nedeni vücudu her daim zinde ve diri tuttuğuna inanılması!

Bununla birlikte solunumu rahatlatması ve ciğerlere iyi geldiğine inanılması da firuze taşının özellikleri arasında bulunuyor. Öksürüğü hafifletiyor ve aynı zamanda kan dolaşımını da düzenlediği düşünülüyor. Firuze taşı ile dizayn edilen kolye, küpe, yüzük ve diğer aksesuar modelleri online sipariş sitemizde sizi bekliyor. Siz de bu kıymetli taşla hazırlanan aksesuar tasarımları ile güzelliğinizi ön plana çıkarabilir ve bu doğal taşın faydalarından istifade edebilirsiniz. Tasarımları hemen incelemeye başlayın.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.