Takıda Vav Harfinin Anlamı

Takıda Vav Harfinin Anlamı

İslami anlamı olan figürlerin kullanıldığı aksesuarlar son dönemde daha fazla ilgi görmeye başladı. Bu aksesuarları kullanmayı sevenler in favorilerinden biri de elif ve vav figürü ile dizayn edilen tasarımlar oluyor. Peki, takıdaki vav harfi ne anlama geliyor? Vav figürüne biraz daha dikkatli bakıldığında secde eden insana ve aynı zamanda bebeklerin anne karnındaki duruşuna çok benzediğini görebilirsiniz. Bu nedenle tasavvufta vav figürü her daim ayrı bir önem taşır.

Bu arada vav İbrani alfabesinin 6. Harfidir. Bu nedenle bu figürün İslam’ın 6 şartını temsil ettiğine de inanılıyor. Allah’a yönelmek, güvenmek ve dua etmek anlamına geldiğini düşünenlerin sayısı da bir hayli fazla! Aynı zamanda kullandığı takı tasarımlarında vav figürü olan kişilerin yaşadığı iç sıkıntılarından tamamen arınacağı ve kurtulacağı yönünde bir inanışın da olduğunu belirtmek lazım. Pek çok kişi takı seçimini yaparken iç sıkıntılarından kurtulmak amacıyla vav figürünü taşıyan modellere yönelebiliyor. Bu figürün kişiye neşe ve huzur getirdiği yönünde de bir inanışın olduğunu belirtmek lazım.

Elif Vav İlişkisi

Bildiğiniz gibi arap alfabesinin ilk harfi eliftir. Elif vav arasında sıkı bir ilişki olduğu takı tasarımlarına bile yansıyor. Tasavvufta elif ile vav arasındaki ilişki şundan kaynaklanıyor: her elif aslında vav olarak doğar. Anne karnında bükülmüş bir şekilde durur ve dünyaya geldiğinde de yine bu şekilde yaşamaya devam eder. Her bebek doğduğunda elif olduğunu sansa da aslında birer vav olarak yaşamaya devam eder. Günü geldiğinde doğrulur, elif olur ve o gün de ölür. Elif vav ilişkisine dair şimdiye dek pek çok söz ve şiir yazılmıştır. Tasavvuf dünyasında bu iki figür arasındaki bağ her daim büyük bir önem taşır.

Bu derin anlam günümüzde pek çok aksesuar tasarımında söz konusu figürün yoğun bir şekilde kullanılmasını beraberinde getiriyor. Yüzükten kolyeye onlarca farklı takı modeline elif ve vav figürü şık bir dizaynı eşliğinde kazandırılıyor. Bu tasarımları online sipariş sitemizde inceleyebilir ve kusursuz bir işçilik örneği olan aksesuarlar için kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.