Şifalı Taşlar ve Faydaları

Şifalı Doğal Taşlar

Şifalı Taşlar

Her biri doğanın bir hediyesi olan şifalı taşlar takı tasarımlarına muazzam bir güzellik kazandırmakla kalmıyor aynı zamanda etkileriyle de insanlara çeşitli açılardan katkıda bulunuyor. Her bir taşın enerjisinin farklı olduğu yüzyıllar öncesinde keşfedilen konulardan biridir. Sizler için takı tasarımlarında da sıklıkla kullanılan şifalı taşları mercek altına aldık!

Ametist

Takı tasarımlarında en çok kullanılan taşlardan biri de ametist oluyor.  Doğada mor renginin pek çok farklı tonunda bulunabilen bu taş yüzyıllar öncesinden bu yana en kıymetli doğal taşlar arasında yer alıyor. Ametist taşının takı tasarımlarında sıklıkla kullanılmasının nedeni sadece muhteşem bir güzelliğe sahip olması değil. Aynı zamanda her türlü kötü enerjiyi engellediği yönünde bir inanış da bulunuyor. Bu inanışa sahip olanlar kötü enerjilerden korunmak için ametist taşı ile dizayn edilen takıları kullanmaya özen gösteriyor.

Kehribar

Değerli bir taş olduğu sanılsa da kehribar aslında çam ağacı reçinesinin fosilleşmiş halidir. Çoğu zaman içerisinde sinek ya da böcek de görebileceğiniz kehribar hafif şeffaf bir yapıya sahip olması ve aynı zamanda ışığı çok iyi yansıtmasıyla da  dikkat çeken değerli taşlar arasında yer alıyor.  Yüzyıllar öncesinden bu yana tıp alanında kullanılan ender taşlardan biri olduğunu belirtebiliriz.

Kaplan gözü

Sadece takı yapımında değil tespih yapımında da sıklıkla kullanılan kaplan gözü taşı genellikle sarı renkte olur ve aynı zamanda üzerinde kahverengi lekeler de görülebilir. Kaplan gözü taşının özellikle astım hastalığına çok iyi geldiği düşünülüyor. Bu taşın eskiden bağımsızlık sembolü olarak görülüyor olması da dikkatlerden kaçmıyor.

Azurit

Mavinin en güzel tonlarına sahip olan bu taşı özel kılan, doğadan bakır ile birlikte çıkarılıyor olması ve aynı zamanda bakır ile birlikte kullanılmasıdır. Psişik gelişimi simgeleyen bir taş olan azuritin ruhu aydınlattığına inanılıyor. Aynı zamanda psikolojik problemlere iyi geldiği de yaygın inanışlar arasında yer alıyor.

Akik

Takı tasarımlarının olmazsa olmazlarından biri haline gelen akik taşı genellikle kırmızı renkte karşımıza çıkıyor olsa da aslında pek çok farklı renk tonu bulunuyor. Akik taşı aslında kuvars taşının yarı saydam bir çeşididir. Çeşitli vücut ağrılarına iyi geldiğine inanılıyor olsa da  aslında bu taşı değerli kılan muazzam bir görünüme sahip olmasıdır. Bu nedenle takı tasarımlarında oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.