Safir Taşı Özellikleri ve Faydaları

Safir Taşı Özellikleri ve Faydaları

Göz kamaştıran bir mavi tona sahip olan safir taşı dünyanın en kıymetli taşlarından biridir. Bu nedenle mücevher yapımında sıklıkla safir taşının kullanıldığını belirtebiliriz. Safir taşı mavinin pek çok farklı rengini taşıyabiliyor ve bunlar arasında en kıymetli olanı berrak ve derin bir mavi rengine sahip olanıdır. Isıya karşı son derece dayanıklı bir yapıya sahip olan safir taşı aynı zamanda serttir ve bu nedenle işlenmesi de oldukça güçtür.

Dünyanın en değerli 4 taşından biri olan safir ender bulunuyor olması nedeniyle fiyatının da yüksek olduğu taşlar arasında yer alıyor. İnsanlara özgürlük ismini veren ve bununla birlikte güven veriyor olması ile de ön plana çıkan safir taşının bambaşka bir enerjisinin olduğuna inanılır. Sakinleştirici etkisi en yüksek olan doğal taşlardan biri de safir değil ve bununla birlikte kişinin çok daha iyimser duygu ve düşünceler içerisine girmesine yardımcı olur.

Dünya genelinde pek çok farklı bölgede safir taşı bulunuyor. Bu taşlar arasında en güzel ve dolayısı ile en kıymetli olanlar ise Hindistan’dan çıkarılıyor. Hindistan’da safir taşının henüz keşfedilmemiş pek çok farklı bölgesinde bulunduğuna inanıyor ve bu yönde çeşitli araştırmalar yapan firmaların da olduğunu belirtelim. Özellikle berrak ve koyu mavi olan en kıymetli safiye taşları şimdiye dek her daim Hindistan’dan çıkarıldı. Dünyadaki en büyük safir taşı da Hindistan’dan çıkarıldı ve Hindistan yıldızı adını taşıyan bu taş tam 563 karat büyüklüğünde!

Safir Taşının Faydaları Neler?

Safir taşının en önemli faydası böbrekleri ve kalbi güçlendiriyor olmasıdır. Bu sayede böbrek ve kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucu bir etkisinin olduğuna inanılıyor. Kişilerin aşk hayatında hata yapmasını engelleyen ve sadakat sunan safir taşının inancı da güçlendirdiği sanılıyor. Konsantrasyonu güçlendiriyor olması odaklanma problemi yaşayanlar için safir taşının çok daha fazla önem taşımasını beraberinde getiriyor. Bununla birlikte sezgileri güçlendiriyor olması da dikkatlerden kaçmıyor. Tüm salgı bezlerini harekete geçirmek gibi pek çok farklı taşlı bulunmayan kıymetli bir özelliğe sahip olan safir taşı vücudun tüm dengelerini koruyabiliyor olmasıyla da dikkat çekiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.