Oniks Taşı Özellikleri ve Faydaları

Oniks Taşı Özellikleri ve Faydaları

Kimilerine göre ayrılık taşı kimilerine göre de şans taşı olarak adlandırılan oniks taşı yarı değerli taşlar kategorisinde değerlendiriliyor. Takı ve aksesuar yapımında sıklıkla kullanılan bu taşı özel kılan unsurun siyah ve gri renk tonlarında olması diyebiliriz. Bir cam kadar parlak olması bu taşı özel kılan bir diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor. İtalya, Çin, Madagaskar, Meksika, Mısır, Almanya ve Hindistan bu taşın en çok çıkarıldığı ülkelerdir.

Çeşitli fosillerin yer altında yüzyıllar boyunca ısı değişimlerine ve basınca maruz kalması ile oluşan onix taşı tahmin edebileceğiniz gibi içerisinde oldukça fazla oranda mineral barındırıyor. Sertlik derecesini 7 olması bu taşın rahatlıkla işlenebilmesini beraberinde getiriyor ve bu sayede çeşitli aksesuar ve takı yapımında taşın sıklıkla kullanılmasının geçmişi de çok eskilere dayanıyor. Özellikle tespih yapımında bu taşa bir hayli yer verildiğini ve büyük bir ilgi gördüğünü belirtebiliriz.

Oniks Taşının Faydaları Neler?

Faydalarına bakıldığında oniks taşının özellikle depresyonu ve stresi azaltma gibi son derece önemli bir etkiye sahip olduğunu görebiliyoruz. Depresyonla mücadele edenler ya da stresli bir yaşama sahip olanlar gönül rahatlığıyla bu özel taşla dizayn edilen takı ve aksesuarları kullanabilir. Enerjisi sayesinde insanlara özgüven ve mutluluk verdiği de düşünülüyor. Negatif enerjiye karşı çok ciddi bir koruyuculuğu olan bu taş nazarı da engelliyor ve aynı zamanda tüm kötü enerjileri önleyerek kişinin ruh haline olumlu bir katkıda bulunuyor.

Kadın ve erkek arasındaki ilişkilerde dengeyi sağlayan ve bununla birlikte yaydığı ve pozitif enerji ile de ön plana çıkan oniks taşı konsantrasyon problemi yaşayanlar için de son derece ideal bir seçenektir. Çünkü bu taş hem odaklanmayı kolaylaştırıyor hem de daha uzun süre konsantre bir şekilde kalabilmeye yardımcı oluyor.

Kişiyi sakinleştirme ve rahatlatma gibi günlük hayatta son derece önemli olan etkileri de göz ardı etmemek gerekiyor. Kaygı bozukluğunu azaltan ve kaygıya bağlı olarak hata yapma olasılığını da düşüren oniks taşının pozitif enerji veren ve özellikleri kişinin psikolojik sağlığına fayda da bulunan en özel taşlardan biri olduğunu belirtelim.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.