Nişan Yüzüğü Hangi Parmağa Takılır?

Nişan Alyansı hangi parmağa takılır

Nişan Yüzüğü Hangi Parmağa Takılır

Evlilik yolunda atılan ilk adım nişandır. Çiftler nişanlandığında evlilik yolunda olduğunu göstermek amacıyla nişan yüzüğü takarlar. Bu yüzük aynı zamanda çiftlerin birbirine ömürlerine hep bir arada geçirme sözü verdiklerinin bir nişanesidir. Gençler günümüzde nişanlandıklarında nişan yüzüklerini hangi parmaklarında takmaları gerektiği konusunda kararsızlık yaşayabiliyorlar. Bu nedenle nişan yüzüğü hangi parmağa takılır sorusu da özellikle nişan ve düğünlerin sık yapıldığı yaz aylarında daha fazla gündeme geliyor.

Bu sorunun yanıtı için geleneklere bakmak gerekiyor. Gelenekler nişan yüzüğünün elin yüzük parmağına takılması gerektiğine işaret ediyor. Çiftler evlendiklerinde ise yüzüklerini daha ellerinden çıkararak sol ellerinin yüzük parmağına takar. Günümüzde nişan ya da evlilik yüzüğü ile birlikte tek taş yüzük kullanımı da bir hayli yaygınlaştı.

Özellikle evlenme tekliflerinde sunulan tektaş yüzükler nişan töreni sırasında da çıkarılmıyor. Bu durumda nişanlandığınızda sağ elinizin yüzük parmağına önce tek taş yüzüğü ardından nişan yüzüğünü takmanız lazım. Evlendiğinizde de yine aynı şekilde tektaş yüzüğünüzü sol elinizin yüzük parmağına takabilir ve ardından alyansınızı takabilirsiniz.

Yeni Sezon Alyans Modelleri

Günümüzde nişan ve evlenme yüzüğü modelleri bir hayli çeşitlendi. Hem sade modeller hem de gösterişli bir görünüme sahip olan tasarımlar seçenek olarak çiftlerin beğenisine sunuluyor. Artık her çiftin kendi zevklerine beklentilere uygun bir alyans modeli bulması zor olmuyor. Anahtarı mutlaka altın malzemeden hazırlanmış olması gerekmiyor. Çiftler artık gümüş materyalden hazırlanan alyans modellerine de büyük bir ilgi göstermeye başladı.

Muazzam bir şıklık sunan tasarım seçenekleri arasında parlak taşlarla süslenmiş olan modeller de bulunuyor. Aynı zamanda üzerinde isim yazan ya da kalp, sonsuzluk gibi çeşitli figürlerinin bulunduğu modellerin her dönem büyük bir ilgi gördüğünü belirtebiliriz. Kalın ya da ince, modern ya da klasik onlarca farklı tasarım seçeneği gümüşün kendine has şıklığını da net bir şekilde yansıtıyor.

Nişan yüzükleri biraz daha ince ve biraz daha sade bir görünüme sahip olurken evlilik yüzükleri daha kalın ve gösterişli bir görünüm sunuyor. Online sipariş sitemizde en güzel nişan ve evlilik yüzüklerini en uygun fiyatlarla satın alma şansına sahipsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.