Kehribar Taşının Faydaları ve Özellikleri Neler?

Kehribar taşının faydaları

Takı tasarımlarında ve aynı zamanda tespih yapımında sıklıkla kullanılan taşlardan biri de kehribar taşı oluyor. Doğada bulunan bir taş olduğu düşünülse de aslında kehribar çam ağaçlarının reçinelerinden oluşuyor. Çok uzun bir süre içerisinde çam ağaçlarının reçinesi fosilleşiyor ve ardından taş görünümünü alıyor. Zira doğada bulunan kehribar taşının içerisinde böcek ve sinek kalıntılarının bulunmasının nedeni de budur.

Kehribar taşının sadece muhteşem bir görünüme sahip olduğu için takı tasarımlarında kullanıldığı düşünülüyor. Oysa kehribar faydaları ile şifalı taşlar kategorisinde yer alıyor. Bu kıymetli taşın pek çok rahatsızlığa iyi geldiğine inanılıyor. Özellikle mideye iyi geliyor olması ve aynı zamanda hazımsızlık, mide ekşimesi gibi çeşitli sorunlarla mücadeleyi kolaylaştırması kehribar taşının önemini daha da arttırıyor.

Çeşitli mide sorunları yaşamak istemeyenler ve aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler takı tasarımları arasından tercihleri kehribar taşı ile süslenmiş olan modellerden yana yapıyor. Elbette bu taşın tek faydası mideye iyi geliyor olması değil. Aynı zamanda sinir hastalıklarına ve depresyona karşı da önemli bir taş olduğunu belirtmek gerekiyor. İnsanlarda çeşitli sinir hastalıklarına ve depresyona sebep olabilecek tüm olumsuz enerjileri engellediğine inanılan kehribar taşının ruhsal ve aynı zamanda fiziksel olarak da ciddi bir rahatlamaya sebebiyet verdiğine inanılıyor.

Kehribar Taşı
Kehribar Taşı

Özellikle öfkesine hakim olamayanlar ve çok ani bir şekilde sinirlenenlerin yanında kehribar taşı bulundurması tavsiye ediliyor. Çeşitli duygusal travmalar yaşayanlar ve buna bağlı olarak sinir sistemiyle ilgili sıkıntılar yaşamaya başlayanlar rotasına hiç tereddüt etmeden kehribar taşına çevirebilir. Bu kıymetli taş kalp rahatsızlıklarına da iyi geliyor. Yapılan bir araştırma yanında kehribar taşı taşıyan insanların kalp krizi geçirme riskinin taşımayanlara nazaran daha düşük olduğu tespit edildi.

Kalp krizi ile birlikte ani felç riskini de azalttığı düşünülüyor. Kehribar taşının bir diğer faydası da vücuttaki ağrıyı azaltıyor olmasıdır. Bu nedenle vücutta karın ağrısı ya da diş ağrısı gibi bir ağrı oluştuğunda bu bölgeye kehribar taşı konması tavsiye edilir. Bir süre beklendiğinde kehribar taşının ağrıyı azalttığına çok sayıda kişinin tanık olduğunu belirtebiliriz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.