Kaplan Gözü Taşı Faydaları

Kaplan Gözü Taşı Faydaları

Kaplan gözü taşı doğal taşlar arasında en kıymetli olanlardan biridir. Aksesuar yapımında sıklıkla kullanılan bu taş aynı zamanda tesbih imalatında da en popüler materyallerden biri oluyor. Bu taşla hazırlanan tesbihler de kaplan gözü tesbih adıyla anılıyor. Ayrıca dünyanın pek çok ülkesinde kaplan gözü tesbihlerin büyük bir ilgi gördüğünü de belirtmek lazım.

Kuvars grubu taşlar arasında yer alan kaplan gözü taşı opak bir görünüm sunar. Bu özelliği aksesuar yapımında büyük bir ilgi görmesini de beraberinde getiriyor. Cam gibi parlak bir görünüm kazanabiliyor olması bu doğal taşı benzerlerinden ayırıyor. Sarı ve kahverengi tonlarının iç içe geçmesinden oluşan rengi kaplanların gözüne benzetildiği için bu doğal taş kaplan gözü olarak adlandırılıyor. Yakından bakıldığında iç içe geçen bu iki rengin arasında beyaz çizgiler de görebilirsiniz. İçerisinde yoğun miktarda demir oksit bulunduğu için taş bu doğal rengini kazanıyor.

Kaplan Gözü Taşının Özellikleri

Enerjisi ile duygulara yön verebilen bir taş olduğuna inanılan kaplan gözü, bu özelliği ile sevgililerin taşı olarak da biliniyor. Duyguları koruduğuna inanılan kaplan gözü taşının en önemli özelliği de koruyucu olmasıdır! Eski dönemlerde Budistler, Kızılderililer ve Şamanlar tarafından kötülüklerden korunmak amacıyla kullanılan kaplan gözü kültürel anlamda da değerli bir taş olma özelliğini koruyor.

İnsanlardaki heyecanı ve aynı zamanda korkuyu azalttığına inanılan bu değerli taşın nazara karşı da koruyucu olduğu düşünülüyor. Aynı zamanda cesareti arttırma gibi önemli bir özelliğinin de olduğunu belirtmek gerekir. Bu nedenle eski dönemlerde kabileler savaşa başlamadan önce kaplan gözü taşları ile vücutlarını donatıyorlardı. Taşın aynı zamanda nefes darlığı, kronik mide bulantısı ve astım rahatsızlığına iyi geldiğine de inanılıyor.

İnsanların kendini çok daha huzurlu hissetmesine yardımcı olduğu için uykusuzluk problemine ve strese iyi geldiği de dikkatlerden kaçmıyor. Bu kıymetli taş ağrı giderici özelliğe de sahiptir. Özellikle vücudun ağrıyan yerin üzerine konulduğunda, bu ağrıyı azaltma gibi bir etkide bulunabiliyor. Kaplan gözü taşı ile hazırlanan tesbih modellerini online sipariş sitemizde inceleyebilirsiniz. Sizlere en güzel kaplan gözü taşı ile hazırlanan tesbih modellerini bir arada sunuyoruz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.