Gümüş Nasıl Temizlenir?

Gümüş Nasıl Temizlenir

Gümüş Nasıl Temizlenir?

Gümüş eşyalar, gümüş takılar, aksesuarlar zaman içinde toz, kir, ter gibi etkenlerden dolayı kararmaya başlar. Ayrıca sık kullanımdan ve gümüşün uygun olmayan koşullarda bulundurulması nedeniyle aynı etkiler görülebilir. Bu yüzden gümüş nasıl temizlenir, ne yapılmalı bilinmesi gerekir. Kararan gümüşü parlatan, temizleyen hazır ürünler olsa da evde pratik bir şekilde gümüşü temizleyebileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır.

Kararmış Gümüş Nasıl Temizlenir?

Gümüş kararmasına karşı uygulanabilecek farklı yöntemler vardır. Özellikle gümüş takılarda, gümüş süs eşyalarında yaşanan bu durumu kolayca aşabilirsiniz. Elinizin altındaki malzemelerle gümüşlerinizi temizleyebilirsiniz.

Diş Macunu İle Gümüş Temizleme

Gümüş eşyalarınızı diş macunu ile kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bunu yapabilmek için önce temizlemek istediğiniz gümüşün üzerine yumuşak bir bezle ya da fırça yardımıyla diş macunu sürün. Daha sonra gümüşü su dolu bir kabın içinde yarım saat kadar bekletin. Sudan çıkardığınız gümüşü suyla iyice durulayın ve kurulayın. Gümüşün diş macunu ile tam istediğiniz gibi temizlendiğini görebilirsiniz.

Karbonat ve Sirkeli Su İle Gümüş Temizleme

Gümüşü temizlemek ve ilk günkü parlaklığına kavuşmasını sağlamak için sirke ve karbonat iyi bir tercihtir. Sirke asidik yapısıyla dezenfektasyon olarak kullanılan bir malzemedir. Gümüş temizlemek için de ideal bir tercihtir. Gümüşü temizlemek için bir kabın içine iki yemek kaşığı sirke, biraz su ve iki yemek kaşığı karbonatı ekleyin. Temizlemeyi istediğiniz gümüşleri bu karışımın içinde yarım saat kadar bekletin. Daha sonra gümüşleri suyla durulayın ve yumuşak bir bez yardımıyla kurulayın. Büyük boydaki gümüşleri bu yöntemle temizlemek istediğinizde ise bunu karışıma batırdığınız yumuşak bir bez yardımıyla silerek yapabilirsiniz.

Limon ve Tuz İle Gümüş Temizleme

Limon aynı sirke gibi asidik yapıya sahiptir. Bu nedenle gümüş temizliğinde, gümüşü parlatmak için kullanabileceğiniz bir malzemedir. Bir kâseye iki yemek kaşığı limon suyu ile bir yemek kaşığı tuzu bir miktar suyla karıştırın. Gümüşleri bu karışımda yarım saat kadar bekletin. Ardından gümüşleri suyla durulayarak, iyice kurutun. Belirttiğimiz gibi büyük gümüşleri temizlemek isterseniz bu karşımla silmeyi tercih edebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.