Gerçek Gümüş Nasıl Anlaşılır?

Gümüşün gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır

Gerçek gümüş nasıl anlaşılır?

Eğer gümüş takılara ilgi duyuyorsanız, saf gümüş ve 925 sterling gümüşün birbirinden farklı olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Saf gümüş, adından da anlayabileceğiniz gibi % 99,9 gibi neredeyse tamamı gümüşten oluşan ve kalan çok küçük bir oranı bakır gibi farklı bir madenden oluşan gümüşlerdir. Gümüşün % 92,5 oranında bulunduğu ve kalan bölümünün de bakırdan oluştuğu gümüş ise 925 sterling gümüş olarak adlandırılır.

Gümüş Neden Bakır Gibi Diğer Elementler ile Birleştiriliyor?

Buna ihtiyaç duyulmasının nedeni gümüşün çok yumuşak bir materyal olmasıdır. Çeşitli tasarımlar hazırlamak işte bu nedenle oldukça güçtür ve bakır gibi materyaller eklenerek daha sert, işlenmesi daha mümkün olan bir form kazanması sağlanır. Tasarımcılar istedikleri sertlik seviyesini yakaladıklarında gümüşten harika modeller elde edebilir.

Ülkemizde gümüş tasarımlar 800, 900 ve 925 ayar seçeneklerine sahiptir. Gümüşün ayarını belirleyen ise içerisine eklenen materyaller ve bu materyallerin oranı oluyor. Gümüşten hazırlanan her bir tasarımın üzerinde mutlaka ayarının yazıyor olması gerekir. Sahte gümüş ile gerçek gümüşü birbirinden ayırt etmenin en kolay yolu da üzerinde ayar yazıp yazmadığına bakmak oluyor. Ancak günümüzde sahte gümüşe de ayar eklenebiliyor. Yani sahte gümüşü ayırt etmekte ayar bilgisinin olup olmadığı, tek başına yeterli değil.

Gerçek Gümüşü Anlamanın En Doğru Yolu Ne?

Gümüş tasarımların Ticaret Odası’na kayıt olması gerekir. Üretici firmanın damgasının bulunması da lazım! Bu noktada bir uzmandan yardım almakta fayda var. Sadece bakarak ya da inceleyerek gümüşün sahte olup olmadığını anlamanız oldukça zor. Bu noktada gümüş firmalarından da yardım alabilirsiniz. Ayrıca kuyumcular da size yardımcı olacak ve gösterdiğiniz tasarımın gümüş olup olmadığını size söyleyecektir.
Kararma önemli bir faktör! Gümüşün doğasında kararma vardır ve gerçek gümüş bekletildiğinde, özellikle de nemli ortamda kısa sürede kararır. Eğer aldığınız tasarım uzun süre beklettiğiniz halde kararma yapmıyorsa gümüş olmadığından emin olabilirsiniz. Bu konuda gümüş tasarımları tamir eden ustalardan da yardım alabilirsiniz. Çünkü onlar da gümüşün gerçek olup olmadığını anlayabilecek deneyim ve bilgiye sahip olabiliyorlar.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.