Evlilik Yüzüğü Hangi Parmağa Takılır?

Evlilik Yüzüğü Hangi Parmağa Takılır

İnsanların evlendiklerinde yüzük taktıklarını herkes biliyor. Ancak evlilik yüzüğü hangi ele takılır konusunda akılların bir hayli karışık olduğunu fark edebiliyoruz. Evlilikle birlikte yüzüğün kimileri sağ kimileri de sol ele takılması gerektiğini düşünüyor. Hatta bu konuda toplumun ikiye ayrıldığını bile söyleyebiliriz. Aslında evlilik durumunda yüzük takma geleneğinin kökenleri antik mısır dönemine dayanıyor. Daha öncesinde yüzük takma geleneği uygulayan bir uygarlık var mıydı bilinmiyor ancak mısırlıların bu geleneği uyguladıkları kayıtlarda da mevcut.

Peki, evlilik yüzüğü hangi parmağa takılır ve hangi ele takmak gerekiyor? Evlilik yüzüğü sol elin yüzük parmağına takılır. En azından gelenekler bu yüzüğün sol elin yüzük parmağına takılması gerektiğini söylüyor. Ancak günümüzde gençler yüzük parmağı dışında diğer parmaklarına da alyans takabiliyor. Aynı zamanda alyansını sana eline takmak isteyen kişilerin sayısının bir hayli fazla olduğunu belirtebiliriz. Zira konu ile ilgili sağ el mi yoksa sol el mi tartışmalarının bu denli yoğun yaşanmasının nedeni de herkesin istediği parmağına alyansını takabiliyor olmasıdır.

Bu arada söz yüzüğü hangi parmağa takılır sorusunun yanıtını da aktaralım. Söz yüzüğü sağ elin yüzük parmağına takılıyor. Evlilik durumunda da yüzük sol ele geçiriliyor. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi alyanslar artık eskiden olduğu gibi kullanılmıyor. Alyansını kolye şeklinde boynunda taşıyan kişilerin sayısının da bir hayli fazla olduğunun altını çizelim. Özellikle gün içerisinde ellerini sıklıkla kullananlar yüzüklerin verdiği rahatsızlık nedeniyle alyanslarını kolye olarak boyunlarında taşımayı tercih edebiliyor. Bununla birlikte çok ince işler yapanlar da yüzüklerinin ellerinde olmasından rahatsızlık duyabiliyor.

En güzel gümüş alyans modelleri sitemizde!

Alyansını hangi parmağına takmak isterseniz isteyin en güzel tasarım seçeneklerini sitemizde bulabileceğinizi belirtelim. Gümüş materyalden hazırlanan ve görenleri şıklığı ile kendine hayran bırakan en güzel evlilik yüzüğü ve söz yüzüğü çeşitleri incelemeniz için sitemizde sizi bekliyor. Bu muazzam tasarımlar bir ömür boyunca sevginizin ve sadakatinizin göstergesi olarak parmağınızda taşıyabileceğiniz tasarımlardır. Kusursuz bir işçilikle hazırlanan alyans modellerini sitemizde inceleyerek sipariş verebilir ve bu şahane tasarımlara siz de sahip olabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.