Ay Taşı Özellikleri ve Faydaları

Ay Taşı Özellikleri ve Faydaları

Antik dönemlerden bu yana değerli bir taş statüsünde olan ay taşı günümüzde halen en çok tercih edilen ve büyük beğeni toplayan kıymetli taşlardan biri olmayı başarıyor. Özellikle Romalılar için bu taşın son derece kıymetli olduğu biliniyor. Genellikle hafif şeffaf ya da beyaz renkte olan bu taş ender olarak turuncu ve mavi renklerde çeşitli yansımalar da sunabiliyor. Özellikle turuncu ve mavi yansıtma yapan ay taşı çeşitleri daha kıymetli oluyor.

Tıpkı onun gibi mavi ışıltılar saçıyor olması bu taşı aytaşı olarak adlandırılmasını sağlıyor. Ancak mavi ışıltılar saçabilmesi için taşı ışığa tutmanız gerekiyor. Bu taşı özel kılan bir diğer unsur da her ne kadar sertlik derecesi 6 olsa da son derece kolay bir şekilde zarar görebiliyor olmasıdır. Bu nedenle söz konusu taşı kullanarak takı tasarımı yapacak olanların büyük bir hassasiyetle davranması gerekiyor. Genellikle takı atölyelerinde ay taşı ile sadece deneyimli ustalar tasarım hazırlıyor.

Vücudun günlük rutini korumasına yardımcı olan ve aynı zaman duygusal anlamda dengeleyici bir özellik taşıyan aytaşı kalp çakraları için yüzyıllar öncesinden bu yana kullanılan taşlardan biridir. Faydalarına bakıldığında söz konusu taşın neden bu denli ilgi gördüğünü anlamanız uzun sürmüyor. Ay taşının faydaları adeta saymakla bitmiyor!

Ay Taşı Faydaları Neler?

Bu taşın kişinin duygusal karmaşıklıklar yaşamasını engellediğine inanılıyor. İnsanların duygusal dünyasını düzenleyen ve çok daha net duygu ve düşüncelere sahip olmasına yardımcı olan ay taşı sezgileri ve aynı zamanda iletişimi de ciddi düzeyde güçlendiriyor. Lenf sistemini güçlendiren bir etkiye sahip olması da ay taşının faydaları arasında yer alıyor. Nazara karşı son derece etkili olan taşlardan biridir.

Tokluk hissi veriyor olması obezite ile mücadele edenlerin ay taşına daha fazla ilgi göstermesini beraberinde getiriyor. Bununla birlikte toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor ve cilt sağlığı bakımından da çok büyük faydalar sunuyor. İnsanların empati becerisini güçlendirdiğine inanılan ay taşı karşı tarafı anlamakta zorluk çekenler için en ideal değerli taşlardan biridir. Bu taş aynı zamanda beyin fonksiyonlarına çok iyi geliyor ve zekayı geliştirmeye yardımcı oluyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.