Mercan Taşı Faydaları ve Özellikleri

Mercan Taşı Faydaları ve Özellikleri

Muhteşem bir güzelliğe sahip olan ve aksesuar yapımında yüzyıllardır en sık kullanılan değerli taşlardan biri olan mercan taşı  organik bir yapıya sahiptir. Mercan taşı dendiğinde akıllara genellikle koyu turuncu tonları gelse de aslında beyaz, kırmızı pembe ve çok nadir olmakla birlikte mavi tonları da bulunur. Sıcak ve aynı zamanda suyu sığ olan denizlerde yaşayan tıpkı inci gibi canlı bir taş olduğunu belirtebiliriz. Bu özelliği mercan taşını benzerlerinden ayırıyor.

Mercan Taşının Özellikleri

Balık, koç ve aynı zamanda terazi burcu ile uyumlu olan mercan taşının sadece kalsiyumdan oluştuğunu belirtebiliriz. Doğada pürüzlü ve aynı zamanda lekeli olarak bulunan mercan taşı ahşap sertliğine sahiptir. Bu özelliği söz konusu taşın takı tasarımlarında rahatlıkla kullanılabilmesini beraberinde getiriyor. Çünkü klasik bir taştan daha yumuşak yapıya sahip olması nedeniyle kolaylıkla işlenebiliyor ve bu taşa her türlü form pratik bir şekilde kazandırılabiliyor.
Büyük bir talep görmesi piyasada sahte mercan taşlarının daha yaygın bir şekilde kullanılmasına  neden oluyor. Şayet mercan taşının üzerinde hiçbir leke görmüyorsanız  bu durumda sahte olma ihtimali oldukça fazladır. Çünkü mercan taşının yapısında irili ufaklı lekeler mutlaka bulunuyor. Lekeli olmasının mercan taşının değerini düşürdüğü sana o kadar aksine taşın gerçek olduğunun en net göstergelerinden biridir. Hiç lekesi olmayan mercan taşları çok nadir bulunuyor.

Mercan Taşının Faydaları

Mercan taşının faydaları ise adeta saymakla bitmiyor. Özellikle sedef hastalığı ve pek çok farklı cilt hastalığına iyi geldiğine inanılan mercan taşının yüzyıllardır şifalı taş olarak kullanıldığı bilgisini aktaralım. Mercan taşının diğer faydaları ise şu şekildedir:

  • Kırmızı ve pembe renkli olan mercan taşları kötü enerjiyi engeller.
  • Konsantrasyon problemleri yaşayanlar mercan taşından faydalanabilir çünkü bu taş odaklanmayı güçlendirir.
  • Kişinin ruhsal dengesini korumasına yardımcı olur.
  • Kalbi ve dalağı güçlendirerek bu iki organla ilgili yaşanabilecek hastalıklarla mücadeleyi kolaylaştırır.
  • Hafızayı kuvvetlendirir ve aynı zamanda zekayı geliştirir.
  • Vücudun kan dolaşım sistemine iyi gelir ve beraberinde çeşitli kan hastalıklarının meydana gelme riskini azaltır.
  • Vücudun hormon seviyesini dengede tutmaya yardımcı olur.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.