Şahmeran Bileklik Nasıl Takılır?

Şahmeran Bileklik Nasıl Takılır

Şahmeran Bileklik Nasıl Takılır?

Şahmeran bileklik, kadınların en çok sevdiği modellerden birisidir. Üstelik Şahmeran bileklik anlamı son derece etkileyici bir modeldir. Efsaneye göre binlerce yıl önce yeraltında yaşayan yılanlar vardır ve bunlara Maran adı verilir. Akıllı ve şefkatli canlılar olarak barış içinde yaşarlar. Maranların kraliçesine de Şahmeran adı verilir. Şahmeran, genç ve güzel bir kadındır.

Bir gün Cemşab adında bir kişi arkadaşlarıyla bal dolu bir kuyu görür. Arkadaşları onu kuyuya indirirler; fakat daha fazla pay almak için balı çıkarınca onu kuyuda bırakırlar. Cemşab burada bir ışık huzmesi görür ve bıçağıyla onu kazdığında olağanüstü güzellikte bir bahçe görür. Burada havuz, çiçekler ve çok sayıda yılan vardır. Havuzun başında da süt beyaz vücutta bir yılan tahtta oturmaktadır. Cemşab, Şahmeran ile tanışır, güvenini kazanır ve yıllarca orada kalır. Şahmeran ona hiçbir insanın bilmediği tıp ilimlerini öğretir. Bu yönüyle Cemşab’ın Lokman Hekim olduğu söylenir.

Yıllar sonra Cemşab ailesini çok özler ve geri gitmek ister. Şahmeran ısrarlar üzerine onu salıvereceğini, ancak yerini hiç kimseye söylemeyeceğine dair söz vermesini ister. Ardından Cemşab gider, ailesine kavuşur ve uzun yıllar sözünde durur. Bir gün ülke padişahı hastalanır ve hastalığının tek çaresi Şahmeran eti yemektir. Cemşab bunun üzerine kuyunun yerini gösterir ve Şahmeran bulunup oradan çıkarılır. Şahmeran, Cemşab’a kendisini toprak çanakta kaynatmalarını, suyunu vezire içirmelerini, etini de padişaha yedirmelerini söyler. Vezir suyu içer içmez arada ölürken padişah etini yedikten sonra sağlığına kavuşur. Efsaneye göre yılanlar hala şahmeranın öldüğünü bilmemekte ve öğrendiklerinde Tarsus’u istila edeceklerdir. Farklı anlatılışları olan bu efsaneden esinlenilen Şahmeran bileklikler bugün en çok tercih edilen bileklik modellerindendir.

Şahmeran Bileklik Hangi Ele Takılır?

Şahmeran bileklikler parmak ve elin üstüne takılarak kullanılır. Alışılagelmişin dışında olmasıyla zarif ve şık bir görünüm sunar. Her ne kadar asırlardır belli bölgelerde kullanılıyor olsa da son dönede popülerliği son derece artmıştır.

Şahmeran bilekli modelleri el bileğinden parmağa kadar uzanarak elin üzerine takılır. Üç ana parçadan oluşur. Bunlar; parmağa geçirilen bölüm, buraya bağlı uzantı ve zincire bağlı bilekliktir. Bayan şahmeran bileklik modellerinin hangi ele takılacağına dair bir kısıtlama yoktur. Her iki elde de rahatlıkla kullanılabilir.

En çok tercih edilenlerden birisi olan gümüş şahmeran bileklik modellerini takarken ilk önce parmağınıza geçirin. Ardından da bileğinize takın. Bazı modeller işaret veya yüzük parmağına geçirilecek şekilde tasarlansa da ekseriyetle orta parmağa takılır ve bileğe kadar uzanır. İlk kez kullanacak olanlar zor olduğunu düşünebilir; fakat önce parmak, sonra bilek şeklinde takarsanız hiç de zorlanmazsınız.

Şahmeran Bileklik Modelleri ve Fiyatları

Şahmeran bileklik modelleri ve fiyatları oldukça geniş bir seçeneğe sahiptir. Bu sayede her tarza ve her bütçeye uygun alternatifler bulunabilir. Taşlı şahmeran bileklik çeşitlerinde farklı renklerde taşlarla hoş bir duruş ortaya çıkar. Neredeyse tamamı ince şahmeran bileklik tarzı olduğu için kullanımı rahatsız etmez. Göz motifli, çiçek motifli, damla motifli, yıldız motifli şahmeran gümüş bileklik çeşitleri her zaman trendini koruyan seçeneklerdir.

Eğer tercih ettiğiniz şahmeran bileklik ucuz ve kaliteli olsun isterseniz İndigo Takı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Şahmeran linki üzerinden gümüş şahmeran bileklik satın al ayrıcalıklarımızdan yararlanabilir, dilediğiniz gibi kombinleyebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.