Gümüşler Nasıl Parlatılır?

Gümüş kararması nasıl geçer

Gümüş Nasıl Parlatılır

Gerçek gümüşün en bilinen özelliği kararıyor olmasıdır. Havada bulunan hidrojen sülfür ve kükürt gümüş tasarımlarda kararmaya neden olur. Bu nedenle gümüş takılarınızı düzenli olarak temizlemeniz ve kararmış görünümü ortadan kaldırmanız gerekiyor. Peki, evde kolaylıkla gümüş parlatma işlemini nasıl yapabilirsiniz? Bunun birkaç yolunu size detaylıca aktaracağız. Hangisini daha kolay bulursanız, uygulayabilir ve gümüş tasarımlara ilk günkü parlaklığını yeniden kazandırabilirsiniz.

Diş macunu ile gümüş parlatma

Diş macunu gümüşü ilk günkü parlaklığına kısa sürede ulaştırabilen bir malzemedir. Bunun için bir peçete, pamuk ya da fırça yardımı ile gümüş takılarınızın üzerine diş macunu sürün. Kalın bir tabaka halinde sürmenize gerek yok. Ancak takının tamamına diş macunun temas ettiğinden emin olun. Ardından takılarınızı bu şekliyle su dolu bir kaba koyarak yarım saat bekleyin. Sonrasında takılarınızı durulayın. Parlaklığı sizi çok şaşırtacak. Eğer çok uzun süre atıl durumda kalmış ve çok kararmış takılarınız varsa, diş macunu sürerek suda beklettikten sonra çıkarak makyaj pamuğu ile yeniden diş macunu sürüp hafifçe ovun ve durulayın!

Sirkeli su ve karbonat karışımı ile gümüş parlatma

Pek çok materyale zarar vermeden temizlemenin en kolay yolu olan sirke, gümüşe parlak bir görünüm kazandırmak için de harika bir malzeme! Bir kabın içerisinde az miktarda su koyun. Ardından 2 yemek kaşığı sirke ve 2 yemek kaşığı da karbonat ekleyin. Takılarınızı bu kabın içerisine koyarak yarım saat bekletin. Kararma ortadan kalkmadıysa bir süre daha bekletebilirsiniz. Sonrasında durulama yapın ve bu sayede kararan gümüş tasarımların parlaklığını yeniden kazanmasını sağlayın.

Tuz ve limon ile gümüş parlatma

Hemen her evde bulunan tuz ve limon da gümüş parlatmak için kullanabileceğiniz malzemelerdir. Bir kadın içerisinde bir limonun suyunu sıkın. İçerisine 1 yemek kaşığı tuz ekleyin ve su koyun. Ilık su koymanız tuzun su içerisinde çözülmesini kolaylaştırır. Tuzun tamamen çözülmesini sağladıktan sonra bu karışıma gümüş takılarınızı koyarak yarım saat bekleyin. Ardından durulama yaptığınızda gümüşlerin parlaklığını yeniden kazandığını göreceksiniz. Eğer büyük bir gümüş materyali parlatmak istiyorsanız bu karışıma bir bezi batırarak silin.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.