Akik Taşının Özellikleri Nelerdir?

Akik Taşının Faydaları

Akik Taşının Özellikleri Nelerdir

Adını Sicilya’daki Achates Nehri’nden alan akik taşı takı ve aksesuar yapımında en çok kullanılan taşların başında geliyor. Sadece sıra dışı bir güzelliğe sahip olması ile değil yaydığı enerji ile de en önemli doğal taşlar arasında yer alan akik taşı pek çok farklı renkte de olabiliyor. Mavi, siyah, yeşil, kızıl ve mor doğada en çok bulunan renklerdir. Bu renklerin tamamı aksesuar tasarımlarında kullanılıyor.

Akik taşının en önemli özelliği kişiyi koruduğuna inanılmasıdır. Son derece güçlü bir enerjiye sahip olan akik taşı özellikle stresi azaltıyor olması ile ön plana çıkıyor. Kişiyi rahatlatan ve gerginliği azaltan bu taş insanların çevresi ile daha uyumlu bir ilişki içerisinde bulunmasına da yardımcı oluyor. Özellikle vücuttaki negatif enerjiyi atıyor olması ve pozitif enerjiyi güçlendirmesi ruhsal açıdan da kişinin kendini çok daha iyi hissetmesini beraberinde getirebiliyor.

Akik Taşının Faydaları

Akik taşının insanları sosyalleştirdiğine de inanılıyor. Zira çevresi ile daha uyumlu bir ilişki içerisinde bulunması da buna bağlanıyor. İnsanları yorgunluk hissinden ve tükenmişlik hissinden barındırıyor olması iş hayatında da daha başarılı bir bireye dönüşmesini sağlayabiliyor. Bununla birlikte akik taşının cilde çok iyi geldiğine inanılıyor. Çeşitli cilt problemi yaşayanlar aksesuar tercihlerini bu nedenle akik taşı ile dizayn edilen modellerden yana yapıyor.

Enerjisi sayesinde kemiklere de çok iyi geldiğine inanılan akik taşının kemiklerle ilgili çeşitli ağrıları ortadan kaldırdığına inanılıyor. Doğal taş çeşitleri arasında enerjisi en güçlü olanlardan biri akik taşı ve bu yönüyle benzerlerinden ayrılıyor. Elbette eşsiz güzelliği de bu taşın her daim popülerliğini korumasını sağlıyor. Benzersiz bir güzelliğe sahip olması teşbihten kolyeye, yüzükten küpeye, bileklikten halhal çeşitlerine kadar pek çok aksesuarın aranan malzemelerinden biri olmasını sağlıyor.

Akik taşı ile dizayn edilen modeller sadece kadınlar için hazırlanan aksesuarlarda değil erkekler için tasarlanan yüzük modellerinde de sıklıkla kullanılıyor. Akik taşlı aksesuar tasarımlarını incelemek için online sipariş sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Onlarca farklı model seçeneği son derece makul fiyatlarla beğeniye sunuluyor. Böylece akik taşının faydalarından siz de istifade etmiş olacaksınız.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.