Değerli Doğal Taş İsimleri ve Faydaları

Değerli Taş İsimleri ve Faydaları

Doğada yüzyıllar içerisinde kendiliğinden oluşan ve hem güzelliği hem de sahip olduğu özelliklerle ön plana çıkan doğal taşlar aksesuar yapımında da sıklıkla kullanılıyor. Bazı doğal taşların sahip olduğu özellikler ve enerjisi insanlar üzerinde de etkili olabiliyor. Takı tasarımlarında en çok kullanılan doğal taşlar ve özelliklerine hemen göz atın!

Akik Taşı

Akik Taşı
Akik Taşı

Vücuttaki stresi ve gerginliği attığına inanılan akik taşı rahatlama etkisi yaratıyor. Aynı zamanda kronik yorgunluk yaşayanlarda akik taşından yardım alabiliyor. Çünkü bu taş vücuda enerji veriyor ve kişinin kendini daha zinde hissetmesine yardımcı oluyor.


Akuamarin Taşı

Akuamarin Taşı
Akuamarin Taşı

Bu taşın boğaz enfeksiyonlarına karşı iyileştirici bir etkisinin olduğuna inanılıyor. Kişinin pozitif duygular hissetmesine yardımcı oluyor ve aynı zamanda rahatlama taşı olarak biliniyor. Çünkü strese karşı koruyucu bir etkisinin olduğu düşünülüyor.


Amazonit Taşı

Amazonit Taşı
Amazonit Taşı

Bu taş da barış taşı olarak bilinir. Çünkü özellikle çiftler arasındaki uyumu dengelediği düşünülüyor. İnsanların çevresindeki insanlarla daha iyi anlaşmasına ve bir uyum yakalamasına yardımcı olduğuna inanılıyor. Bu nedenle halk arasında barış taşı olarak adlandırılır.


Ametist Taşı

Ametist Taşı
Ametist Taşı

Alkol, sigara ya da uyuşturucu gibi çeşitli bağımlılıklardan kurtulmaya yardımcı olduğuna inanılan ametist taşı özellikle meditasyon çalışmalarında çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. Vücuttaki negatif enerjiyi attığı ve pozitif enerji ön plana çıkardığı yönünde bir inanış hakim.


Azurit Taşı

Azurit Taşı
Azurit Taşı

Duyguların güçlenmesine yardımcı olduğuna inanılan bu taş aynı zamanda aşk duygusunu da güçlendiriyor. Çünkü azurit taşının psikolojik olarak mevcut duyguları beslediğine ve bu sayede duyguların daha da büyüdüğüne inanılıyor. Azurit taşı sıra dışı görünümüyle de her daim büyük bir ilgi görmeye devam ediyor.


Havlit Taşı

Havlit Taşı
Havlit Taşı

Stresli ve gergin olunduğunda sakinleşmeye yardımcı olduğuna inanılan havlit taşı geçmişte yaşanılan olumsuz olayların saplantı haline gelmesini önlediği düşünülüyor. Bu taş aynı zamanda öfkeyi ve kızgınlığı azaltarak kişinin daha sakin kalmasına yardımcı oluyor. Çabuk sinirlenenler için havlit taşı ideal bir seçenek olabilir.


Hematit Taşı

Hematit Taşı
Hematit Taşı

Vücuttaki enerjiyi düzenleme etkisinde bulunan bu taş eklem ağrısı ve romatizma ağrısı gibi sıkıntılar üzerinde de etkili olabiliyor. Ağrıları dindirmeye yardımcı olduğuna inanılıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.