Peygamberlik Mührü Nedir?

Efendimiz'in Peygamberlik (nübüvvet) Mührü

Peygamberlik Mührü

Takı tasarımlarından bildiğiniz gibi pek çok farklı figür kullanılabiliyor. Hemen herkesin takı seçimlerini kendilerine anlamlı gelen figürlerden yana yaptığını söyleyebiliriz. İnsanlar bu sayede seçtikleri takının kendileri ile çok daha fazla özdeşleştiğini düşünüyorlar. Takı tasarımlarında sıklıkla kullanılan figürlerin en çok tercih edilen ve en çok beğenilen figürler olduğu bilgisini de aktarabiliriz. Bu tasarımlara ilgi devam ettikçe tasarımcılar da yeni kreasyonlarını söz konusu figürlerle dizayn edilen aksesuarları eklemeyi sürdürüyor. Elbette peygamber efendimizin mührü de takı tasarımlarında sıklıkla kullanılıyor.

Bu nedenle peygamber mührü ne anlama geliyor sorusunun yanıtı da sıklıkla merak ediliyor. Bu sorunun yanıtı için rotanızı İslami kaynaklara çevirebilirsiniz. İslami kaynaklara bakıldığında söz konusu mührün peygamber efendimizin kürek kemikleri arasında bulunan bir işaret olduğu bilgisine ulaşılabiliyor. Adına da nübüvvet mührü deniyor. Aynı zamanda peygamberin sırtında iki et beninin birleşmesi ile oluşan ve bir güvercin yumurtası büyüklüğünde olan işaret bulunduğu da konuşuluyor. Doğru olup olmadığına dair kesin bir kayıt bulunmadığı için böyle bir işaretin bulunması sadece bir rivayet olarak kalıyor.

Dini Temalı Takı Tasarımlarını Sitemizde İnceleyin

Dolayısıyla peygamberlik mührü işaretinin vücudun neresinde olduğu ve nasıl bir şeklinin olduğuna dair çok sayıda farklı rivayet bulunduğundan da söz edebiliriz. Eğer siz de takı tasarımınızı böyle bir mühür bulunan ya da daha farklı İslami figürlerin olduğu modeller arasından yapmak istiyorsanız online sipariş sitemize tıklayabilirsiniz. Aradığınız tüm tasarımları alternatifleri ile birlikte sitemizde bulabilir ve cazip fiyatlardan faydalanarak sipariş verebilirsiniz

ALIŞVERİŞE BAŞLA >>

Dini temalı olarak hazırlanan takı tasarımlarında çeşitli duaların yer aldığı modelleri de görebiliyorsunuz. Özellikle Ayetel Kürsi ve nazar duası gibi dualar daha fazla tercih edildiği için en yeni aksesuar kreasyonları içerisinde de bu tasarımların sıklıkla karşımıza çıkabileceğini belirtelim. Dini figürler takı tasarımları da büyük bir özenle kazandırılıyor bir harika bir işçilik örneği olarak beğeniye sunuluyor. Tamamı kusursuz bir işçilik örneği olan ürün modellerini hemen gözden geçirmeye başlayabilirsiniz. Model seçenekleri azalmadan tercih yapmanız, düşük fiyatlardan ve indirimlerden faydalanma şansını da artırır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.