Gümüş

Gümüş alırken nerelere dikkat edilmeli? Gerçek gümüş nasıl anlaşılır?

Gümüş alırken nelere dikkat edilmeli, ne gibi sorular sorulmalı veya orijinal ve kaliteli bir gümüşü nasıl anlayabiliriz? Birçok alışveriş seçeneğinin olduğu gümüş takı sektöründe kaliteli ve doğru ürünü bulmak zor olabilir. Bu kuşkudan kurtulmanın en kolay yolu ise elbette gümüş satın alırken nelere dikkat edilmeli, hangi platformlar güvenilirdir gibi sorulara cevap bulmaktır. Gümüş takılar mükemmeldir, ancak en kaliteli parçaları bulmak zor olabilir. …

Gümüşün Tarihi

Gümüşün tarihi, tarih öncesi insanlar tarafından da bilinmesiyle çok çok net değildir. Özellikle, çok bilinen üç metal olan bakır, gümüş ve altın, doğada temel formda bulunur ve basit takas yerine muhtemelen ilk ilkel para formları olarak kullanılmıştır. Bununla birlikte, bakırın aksine gümüş, düşük yapısal mukavemeti nedeniyle metalurjinin büyümesine yol açmadı ve daha çok süs olarak veya para olarak kullanıldı. Gümüş, altından daha reaktif olduğu için, doğal…

Doğru Kolye Boyu Nasıl Seçilir?

Kolyeler hem kadınların hem de erkeklerin en çok tercih ettiği takılardır. Farklı materyallerden üretilen kolyeler bulunsa da özellikle gümüş kolyeler yüzyıllardır boyunları süslemeye devam ediyor. Her ne kadar bir kolye tercih edilmek istendiğinde ilk odaklanılan nokta, kolyenin görünümü olsa da önemli detaylardan birisi kolye boyu olmaktadır. Kolye boyunu ortaya çıkaracak olan ise kolye zinciridir. Kolye zinciri doğru boyutta seçilirse dikkat çekmek…

Şahmeran Bileklik Nasıl Takılır?

Şahmeran Bileklik Nasıl Takılır? Şahmeran bileklik, kadınların en çok sevdiği modellerden birisidir. Üstelik Şahmeran bileklik anlamı son derece etkileyici bir modeldir. Efsaneye göre binlerce yıl önce yeraltında yaşayan yılanlar vardır ve bunlara Maran adı verilir. Akıllı ve şefkatli canlılar olarak barış içinde yaşarlar. Maranların kraliçesine de Şahmeran adı verilir. Şahmeran, genç ve güzel bir kadındır. Bir gün Cemşab adında bir kişi arkadaşlarıyla bal…

Gümüş Nasıl Temizlenir?

Gümüş Nasıl Temizlenir? Gümüş eşyalar, gümüş takılar, aksesuarlar zaman içinde toz, kir, ter gibi etkenlerden dolayı kararmaya başlar. Ayrıca sık kullanımdan ve gümüşün uygun olmayan koşullarda bulundurulması nedeniyle aynı etkiler görülebilir. Bu yüzden gümüş nasıl temizlenir, ne yapılmalı bilinmesi gerekir. Kararan gümüşü parlatan, temizleyen hazır ürünler olsa da evde pratik bir şekilde gümüşü temizleyebileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır. Kararmış…

Gümüş Ayarı Nedir, Nasıl Oluşturulur?

Gümüş Ayarı Nedir? Gümüş ayarında sert ve dayanıklı bir madde elde etmek ve kolay şekil vermek amacıyla değişiklikler yapılmaktadır. Gümüş ayarı nedir, gümüşten imal edilmiş olan bir eşyanın içerdiği gümüş oranını gösteren bir değerdir. Gümüş ayarı için belirlenmiş bazı uluslararası standartlar bulunmaktadır. Bu binlik sistemle değerlendirilir ve 750, 800, 925, 950, 1000 gibi değerlerle gösterilir. Bu ayar standartlarının içinde en fazla kullanılanı ise 925…

Gümüş Cilası Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilmeli?

Gümüş Cilası Nasıl Yapılır? Gümüş takıların, süs eşyaları ve diğer eşyaların zamanla kararmaya başlaması nedeniyle temizlenmesi gerekebilir. Gümüş cilası nasıl yapılır, gümüş nasıl temizlenir bu konuda bilgi sahibi olunmalıdır. Gümüş yapı itibarıyla parlak bir görünüme sahiptir. Ayrıca ışığı yansıtma özelliği de iyidir. Bu yapısına rağmen kükürt, hidrojen, sülfürik alaşımlar nedeniyle kimyevi etkileşime girerek, oksitlenir ve tepkime gösterir. Bu yüzden…

Gerçek Gümüş Nasıl Anlaşılır?

Eğer gümüş takılara ilgi duyuyorsanız, saf gümüş ve 925 sterling gümüşün birbirinden farklı olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Saf gümüş, adından da anlayabileceğiniz gibi % 99,9 gibi neredeyse tamamı gümüşten oluşan ve kalan çok küçük bir oranı bakır gibi farklı bir madenden oluşan gümüşlerdir. Gümüşün % 92,5 oranında bulunduğu ve kalan bölümünün de bakırdan oluştuğu gümüş ise 925 sterling gümüş olarak adlandırılır. Gümüş Neden Bakır Gibi Diğer Elementler ile…

Gümüş Neden Kararır?

Aksesuar sektöründe en çok kullanılan iki materyalden biri olan gümüş, altın ya da bakır gibi madenler ile kıyaslandığında ışığı çok daha net bir şekilde yansıtıyor. İşte bu nedenle altın kendini ön plana çıkarırken gümüş takılar takan kişiyi ön plana çıkarırlar. Ancak gümüşün en bilinen özelliği de kararmasıdır. Kararma, gümüşün doğasında vardır ve havada bulunan bazı bileşenler bu kararmaya neden olur. Havada bulunan hidrojen ve kükürt gümüş takılarda…

Gümüş Nerelerde Kullanılır?

Altın ve bakırdan sonra keşfedilen, M.Ö. 3100 yıllarında Mısırlılar tarafından kullanıldığı bilinen gümüş, günümüzün en kıymetli materyallerinden biri konumundadır. Gümüşü ilk defa Romalıların işlemeye ve kullanmaya başladığı iddia ediliyor olsa da bunu kanıtlar nitelikte bir bulgu yok! Ancak Persliler ve Çinliler gibi pek çok uygarlığın gümüşü kullandığı ve işlemeyi de başardığı biliniyor. Gümüşün Kullanım Alanı Oldukça Geniş! Günümüzde gümüş dendiğinde akla…