Sedef Taşı Özellikleri ve Faydaları

Son derece etkileyici ve şık bir görünüme sahip olması sedef taşı çeşitlerinin takı ve aksesuar modellerinde sıklıkla kullanılmasını sağlıyor. Sedef deniz canlılarının kabuğunda bulunan bir madde olduğundan organik kökenli taşlar kategorisinde değerlendiriliyor. Işıltılı bir görünüme sahip olan bu taş tahmin edebileceğiniz gibi sadece denizlerden ya da okyanuslardan çıkarıyor. Hemen her denizde ya da okyanusta sedef taşının bulunduğunu belirtebiliriz.

İçerisinde bulunan organik bileşenler ve mineraller sedef taşının bazı bölümlerinin parlak ve bazı bölümlerinde daha mat ancak daha beyaz bir görünüm sergilemesini beraberinde getiriyor. Kolye, küpe, bileklik, halhal, yüzük gibi takı yapımında büyük bir ilgi gören sedef taşının aynı zamanda tespih yapımında da sıklıkla kullanılan bir materyal olduğunu belirtebiliriz. Özellikle ışığı çok iyi düzeyde yansıtması mücevher yapımında da sedef taşına sıklıkla yer verilmesini sağlıyor.

Sedef Taşının Faydaları Neler?

Doğadaki pek çok değerli taş gibi sedef taşının da çok sayıda faydası bulunuyor. Yüzyıllar öncesinden bu yana sedef taşı cesaret ve güç taşı olarak bilinir. Bazı toplumlarda ise sedef taşının bereket taşı olarak adlandırıldığını belirtebiliriz. Toprağın enerjisini vücuda getirdiğine inanılan ve bu sayede vücuda inanılmaz bir dinçlik kazandırdığı düşünülen sedef taşı halsizlik ya da yorgunluk gibi şikayetlerin giderilmesinde de önemli bir materyaldir.

Bununla birlikte kan dolaşımına yardımcı olan ve kan yapımını hızlandıran sedef taşının vücuttaki toksinlerin temizlenmesine de yardımcı olduğu düşünüyor. Pozitif bir enerji yayıyor olması tüm negatif enerjilerden vücudu uzak tutmasını beraberinde getiriyor ve böylelikle nazar etkisi gibi enerji kökenli olan olumsuz etkilerden uzak kalmanıza yardımcı oluyor. Sedef taşının en önemli özelliklerinden biri de pozitif bir düşünce akışına sahip olmanızı sağlamasıdır.

Kişiyi stresten uzak tuttuğuna ve bununla birlikte negatif düşünce akışına sahip olmasına önlediğine inanılan sedef taşının baş ağrısına çok iyi geldiği de biliniyor. Özellikle kronik baş ağrısı şikayetinden mustarip olanların sedef taşı ile bu ağrıdan kurtulmaya çalışmasına rahatlıkla tanıklık edebilirsiniz. Bununla birlikte mide, bağırsak ve dalak hastalıklarına iyi geldiğine de inanılır. Sedef taşı ile dizayn edilen takı tasarımlarını sitemizde inceleyebilirsiniz.

Comments (0)
Add Comment