“Edeb (Edep) Ya hu!” Anlamı Nedir?

Edeb (Edep) Ya hu!

Son yıllarda erkekler için dizayn edilen gümüş yüzüklerde sıklıkla kullanılan Edeb Ya Hu ne anlama geliyor? Çok sayıda kişi bunun anlamını merak ediyor. Bu ifadede kullanılan “edeb” ahlaklı olmak, terbiyeli olmak ve nezaket anlamlarını taşıyor. İslam’ın ve peygamberin gönderilmesinin nedenini ifade eden “edeb” eski hat levhalarında da sıklıkla karşınıza çıkabilir. Hz. Muhammed’in (S.A.V) hadislerinden birinde “Ben ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” diyor olması da bu ifade ile özdeşleşmesini beraberinde getiriyor.

Yunus Emre edeb kelimesini şu şekilde ifade ediyor:  “İlim meclislerinde aradım, kıldım talep, ilim geride kaldı, illa edeb, illa edeb.” Mevlana ise edeb kelimesine dair şunları söylemiştir: “Güzellik Mevla’nın lütfudur, nurunun yansımasıdır; edeb ise kişinin gönül aynasıdır.” Ahlaka ve edebe önem verenler de bu tercihlerini çeşitli takı tasarımlarıyla göstermeyi seçiyor.

Edeb Ya Hu Yüzükleri Sitemizde!

Günümüzde ise bu ifade artık bir yaşam felsefesine dönüşmüş durumda! Zira gümüş takılarda bu denli yoğun kullanılmasının nedeni de tasarımlara olan ilgidir! Nezaketli olmak, iyi ahlaklı olmak gibi bir hayat felsefesine sahip olanlar takılarda tercihini bu tasarımlardan yana kullanıyor. Takı modellerinde kullanılan Edeb Ya Hu ise Arapça harfler ile yazılıyor. Bazı tasarımlarda altın sarısı ile gümüş rengi bir arada kullanılırken siyah rengin eşlik ettiği yüzük çeşitleri de halen büyük bir ilgi görmeye devam ediyor. Çok sayıda farklı model seçeneği beğeniye sunulmuş durumda…

Aynı zamanda hediye olarak da sıklıkla tercih edilmesi de anlamından kaynaklanıyor. Bu yaşam felsefesine inananların daha fazla tercih ettiği ve herkesi iyi ahlaklı olmaya çağırdıkları Edeb Ya Hu yüzükleri popülerliğini daha uzun süre hiçbir tasarıma kaptırmayacak gibi görünüyor. Nezaketli ve iyi ahlaklı olmasıyla bilinen sevdiklerinize siz de Edeb Ya Hu yüzük modellerinden hediye edebilirsiniz. kenar bölümlerinde bulunan işlemeler ile çok daha göz alıcı bir duruş kazanmış olan tasarım seçenekleri arasında ay yıldız da bulunan modelleri görebilirsiniz. En güzel tasarımları ise sitemizde bulabilir, uygun fiyatlardan istifade edebilirsiniz.

Comments (0)
Add Comment